Rozprávka

Blížil sa deň svätého Valentína. Vychutnával si popracovnú pohodičku na pohovke a rozmýšľal nad tým, že na Valentína by mal byť každý so svojou láskou. On však vtedy nemal žiaden vážny vzťah tak tok myšlienok prešiel k láskam, ktoré prežil dávnejšie a tým jednoduchším, ktoré prežíva akurát. Osobné lásky, alebo jednoducho víťazstvá nad samotou, depresiou a negatívnym všetkého druhu. Tie malé radosti, ktoré vedia napísať tie najväčšie príbehy v živote.
Ten deň prebehol všedne, tak obyčajne. Svätý Valentín alebo osud začal písať tento príbeh až v nasledujúci deň. Vonku bolo celkom teplo, a po denných rutinách sa zvečerilo. Písal si s jednou ženou, len tak bežne a nezainteresovane. Znenazdania sa dohodli, že by navštívili kino. Mali hrať film, na ktorý plánoval ísť, no netušil, že to bude dvojitá premiéra. Stretli sa najprv po svetle pri nealku a potom v šere kina pri filme. Oni, ich pohľady, oči a tiež povahy. Objavil v nej príťažlivú silu, jej názory, úsmev a neobyčajné „ja“ ho ku nej tak zvláštne priťahovalo. Ten večer zanechal v povetrí veľa otázok a celkom prijemné iskrivé emócie.
Zopakovalo sa to zase neskôr na jednej akcií kde sa stretli a strávili spolu nejaký čas. Pri stole, pri bare a na parkete. Spolu. Ak to boli minule iskri tak toto bol poriadny ohňostroj. Šiel ju odprevadiť ako jej sľúbil a smutne odcválal domov. Bolo skoro ráno, no napriek  brieždeniu v ňom hrali emócie z šera noci.
Zobúdzal sa na jej telefón, čo bolo tak príjemne-nepríjemné. Hlava sa ešte točila, no keď sa mozog patrične prekrvil, znova v ňom zahrala emócia víru sobotnej noci.
Stretli sa znova. Zvláštny výlet spočiatku naznačoval, že tie impulzy iskier a farieb bol len záblesk daných večerov a to je všetko. Deň sa niesol v duchu zvláštna malých otáznikov. Kŕč dennej rutiny uvoľnila chutná večera a pred ňou korčuľovanie na umelom ľade. Až cestou späť po druhom panáku sa atmosféra úplne odviazala a po ďalšej fľaške bol ideálny čas na vystrájanie. Boli v prevádzkovej teplote a fantázii sa medze klásť prestali veľmi rýchlo. Vyspali sa spolu, ale sex nemali. Vášnivé ródeo bozkov takmer na každej časti tela zmohla únava. Ráno v objatí bolo asi príjemné pre oboch. On stále myslel na to, čo sa večer dialo a nebol si istý, či si presne pamätá, čo sa stalo aby vedel na to správne nadviazať.  V bazéne keď prišla za ním a pobozkala ho, sa náhle začal topiť ako snehuliak v peci. V tú ranu si bol istý, že jeho srdce si získala bezpodmienečne.
Večer znova spali spolu a dostali sa o krok ďalej.   Zo zvláštnych príčin sa na druhý deň správala ako cudzí človek. Ako keby sa hanbila za seba, čo v tú noc robila, bola odmeraná odťažitá a nepríjemná navôkol.
Po pár výletoch a jednom príjemnom na Orave kde to iskrilo v bazéne, kde celý čas strávili v objatí a bozkami zakončili romanticky večer pri vodopáde, ktorý svietil na modro. Takto si predstavoval pohodový deň s niekým s kým by chcel žiť svoj život dokonca. Ráno sa stalo niečo úžasné. Zobudili sa v jednej chvíli a písali si, dohodli sa a ona prišla k nemu domov. Skoro celý deň strávili v objatí, v posteli len jeden pre druhého.
Odvtedy nedostal žiadnu pusu, začala byť čoraz viac arogantná a čas, ktorý spolu trávili bol len kamarátsky. Buď niekde v prírode pešo alebo na bicykli, alebo s deťmi na ihrisku, či na výlete. Žiadne objatie, ani bozky len prázdne slová o tom ako si navzájom chýbajú. Chcel ju milovať  a stráviť s ňou zvyšok života, ukázalo sa, že ona chcela úplne niečo iné. Skôr ako mohlo niečo začať všetko skončilo. Pozval ju k sebe a odvtedy sa mu neozvala. je to skoro týždeň. Napísala, že potrebuje odstup, stiahnuť sa na chvíľku a načerpať energiu. Vymenila ho za štetku, s ktorou sa kamaráti, a ktorá jej pravdepodobne dáva rozumy. Vyhodila ho z Facebooku na WhatsApp neodpísala a na Instagrame zdieľa ekopríbehy a hľadí na všetko čo pridá on. Asi čaká či sa ozve, on však stratil chuť, pocítil tak hlboké poníženie, že si povedal, že stačilo. Znova je v kurze pre niekoho kto si bude vážiť viac to, čo môže ponúknuť.

Vyhráš

18.10.2024

Nároky na seba máš príliš prísne, aj by si šiel, ak by si vedel vlastne kam, jedinečnosť a talent skrývaš v izbe, v strachu, že všetko v živote je klam. Všetci sú vonku no ty si stále tu, neistý či chceš si plniť svoje sny, či opustiť chceš bezpečnú ulitu, či dovolíš strachu aby ťa vyradil z hry. Ešte je tu pre teba jedna dôležitá vec, keď vystúpiš zo zóny [...]

Svoje boje

18.10.2024

Nejeden malý špunt sa pýta, čo keby? Na všetko zvedavé mami, prečo? Keď hľadala korunky na chlebík, a spôsob ako mu kúpiť, keď chcelo niečo. Nemala dôvod na blbé keci, ten čas s deťmi mal svoje čaro, opradený množstvom jednoduchých vecí, a všedných maličkostí, ktoré boli darom. Cestičkou zvádzala svoje boje, prekážky, aj napriek tomu došla až sem, úsmev aj [...]

Slová povedané do vetra

12.10.2024

Zavše sa prihodí, že osud spraví v srdci dieru, nekrváca, padajú z neho iba slzy, v žiali sa rozplynie chuť na večeru, Je koniec blízko? Neni ještě brzy? Vyhnúť sa prehre je zdanlivo nie možné, vzniknutá emócia ťa strašne mučí, vstať a vykročiť statočne je tak náročné, v tú ranu ťa život najviac učí. Pádom si rozbil sa na malé kúsky, aby si naplnil však svoju [...]

Kamil Šaško

Minister Šaško sa obáva, že môže o vyrokované peniaze prísť. PS: Vo funkcii začína vydieraním lekárov

18.10.2024 18:31, aktualizované: 18:38

Ponuka rastu platov zdravotníkov, ktorú minister predstavil, je podľa neho férová. Zopakoval, že je finálna.

lesby, homosexuáli

Poľská vláda navrhuje registrované partnerstvá pre páry rovnakého pohlavia

18.10.2024 18:06

Podľa poľskej ministerky pre rovnosť Katarzyny Kotulovej ide o "historický deň".

Peter Kmec

Brusel nám odklepol štvrtú platbu vo výške 800-miliónov eur. Trestná novela nie je v rozpore s plánom obnovy

18.10.2024 17:25

Slovensko splnilo všetkých pätnásť míľnikov v rámci štvrtej žiadosti o platbu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 130
Celková čítanosť: 161636x
Priemerná čítanosť článkov: 1243x

Autor blogu

Kategórie