Založ si blog

Vieš kto si?

Keby bol ten život jednoduchý a bezstarostný.Nieje a to je na ňom kúzelne, že každý náš krok ma svoju pointu víťazstva a prehry, slzy radosti a tiež šťastia veľká kniha života, do ktorej Boh píše perom osudu to čo nás v živote stretá, to dobre aj to zle, no proste všetko.

To je život …čítať z knihy pravdy a skutočnosti môže človek tak že to čo je v nej vpísané pochopí na vlastnej koži tým, že to prežije.
Vždy nám v tých našich školách vštepovali múdrosť literatúry rôzne kultúry a dejiny našich predkov, ktorí dosahovali výsledky bez mobilov a internetu bez laserových zbrani a výdobytkov techniky.
Na križovatke osudu kde prichádza každý zo smrteľníkov na posledný súd zisťuje, že to, čo človek v svojej podstate nedokáže, nezvali na techniku a vymoženosti, ale na obyčajný ľudský rozum, respektíve to,že ho nevie využívať správne.
Túto technológiu vymyslel sám Boh a nik ho v tom nikdy nepredbehol, pretože to všetko čo človek vymyslel na uľahčenie si života a znásobenie voľného času nosí v svojej hlave.
Mozog, centrum možností, situácii, myšlienok, nápadov, rád aj právd a mnoho múdrosti a stratégii. Škoda, že nám niekedy chýba kúsok dôvtipu a zamyslenia sa nad tým, či ho používame správne.

Tiež či to s tým rozmýšľaním niekedy možno až nepreháňame. Človek sa sklame, začne sa podceňovať a zbytočne si domýšľať skutočnosti a problém je na svete. Každý jeden z nás dostane toľko samozrejmých darov, že si to koľko krát ani neuvedomí. Sme odhodlaní brať čo sa nám ponúka, ale keď máme dávať málo kto je taký presvedčený, že by chcel spraviť dobrý skutok. Napriek tomu sa každý cíti ukrivdený, a plače, že má málo.
Ak by sa niekto cítil chudobný, tak by mal vedieť, že množstvo pokladov nosí priamo vo svojom vnútri len ich treba prestať prehliadať, mal by si ich začať vážiť a vedieť ich dokonale používať.

Zvláštna. . .

23.04.2024

S úsmevom čo vyzerá jak na večeru štedrý stôl, obzeráš v zrkadle neúnavne svoje ja, vo vnútri seba tíško tajíš vlastný seba bôľ, v prírode kvitneš ako lúka, rastieš k nebu, vždyzelená sekvoja. Na papier píšeš slová, ktoré tvrdia lásku, reálne v hrudi nosíš srdce z kameňa, tanec na tenkom ľade, s budúcnosťou na povrázku, u mňa všetko mení, u teba nie, a ja [...]

Slohová práca, téma č. 3

16.03.2024

Dobro a zlo sú v každom človeku, voľba je však na tebe… (Úvaha) Na počiatku bolo slovo, to slovo bolo u Boha, a to slovo bolo Boh. Keď preskočíme pár tisíc rokov, aby sa mohol začať môj príbeh tak by som predsa len začal inak. Na začiatku bol môj otec a moja matka, a ovocím ich lásky som sa okrem mojich bratov stal aj „JA“ . Ak by som chcel preskočiť ešte [...]

Algebra života

06.03.2024

Povedal by si, že keď veci krátiš, tak ich delíš? Algebra života nesie so sebou vysokú daň, tá svoju tvár najlepšie ukáže v cieli, keď sa prerátaš a na všetko zostaneš sám. Mysli viac na seba, tvrdia ti vždy druhí, myslíš, a pre seba prehliadneš to podstatné, hejtuješ krásu dažďa a ignoruješ farby dúhy, pre posledné slovo a večnú pravdu správaš sa príliš [...]

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 125
Celková čítanosť: 150215x
Priemerná čítanosť článkov: 1202x

Autor blogu

Kategórie